Askralen

Kraalkado maakt diverse gedenksieraden als een tastbare en blijvende herinnering aan uw dierbare(n)! De crematie-as van uw dierbare(n) wordt met veel zorg verwerkt in een glaskraal, de zogenaamde askraal.

Op basis van uw wensen ten aanzien van bijvoorbeeld kleuren en vormen wordt uw gedenksieraad gemaakt en dit maakt het juist zo persoonlijk en uniek! 

Er is minder dan 1 theelepel crematie-as nodig (van een dierbaar persoon of huisdier) om een prachtige askraal te kunnen maken.

CONTACT
Bent u geïnteresseerd in een gedenksieraad, neemt u dan gerust contact met mij op. In een geheel vrijblijvende afspraak kunnen we samen bekijken of uw wensen passen bij mijn mogelijkheden. Op deze pagina staan slechts enkele voorbeelden.

CREMATIE-AS
Door het gebruik van transparant glas is de as zichtbaar als een klein luchtbelletje, of als kleine witte wolkjes, afhankelijk van hoeveel as er wordt gebruikt en hoe het wordt ingesmolten. Als u kiest voor dekkend glas, dan is de as niet meer zichtbaar, maar dit is dan wel verwerkt in de askraal. Zo kunt u zelf bepalen waar uw voorkeur naar uitgaat.

GEDENKSIERADEN
Kraalkado heeft een groot assortiment zilveren sieraden, die gecombineerd kunnen worden met de askralen, zoals een zilveren hanger, armband, ring of oorbellen. 
Er zijn erg veel mogelijkheden voor een exclusief en speciaal gedenksieraad!

VOORBEELDEN
Hieronder enkele voorbeelden van gedenksieraden die reeds zijn vervaardigd:
 

ASKRALEN GECOMBINEERD MET EEN ZILVEREN HANGER

      

De askralen kunnen worden gemaakt van dekkend glas en/of transparant glas en er zijn vele kleurvariaties mogelijk. Ter decoratie zijn bloemen, hartjes, luchtbelletjes, dotjes en stipjes mogelijk, maar bijvoorbeeld ook een sierlijke glaskrul (stringer) zoals op de linker foto te zien is. De zwarte askraal 2e links van boven is gemaakt in reliëf voor een chique look. De askraal rechts is gemaakt in twee kleuren roze/amethist.

Een blauwe traan-askraal.
Een rode traan-askraal met
een extra klein traantje rechts.

De askraal kan in vele vormen worden gemaakt: rond, ovaal, langwerpig, druppelvorming, vierkant, kegelvormig, traanvormig, etc.

De askralen hangen aan een 925 sterling zilveren hanger (keuze van 4 cm tot 6 cm lang) van het merk Choose and Change.

Alles is liefde:
Een rode askraal met ivoor en zilver.
Een kleurrijke askraal.
Hemel en aarde:
Turqoise met ivoor en zilver en veel transparant.

De ivoor/bruine kleur in de rode en turqoise askraal is zilver dat samen met ivoor in de askraal verwerkt is. De as is te zien als kleine witte wolkjes in de askraal en soms ontstaan er extra luchtbelletjes.

PRIJZEN
De prijs voor een askraal wordt met name bepaald door de glassoort, grootte en decoratie die u wenst. Prijzen vanaf € 55,00 voor een askraal, inclusief een zilveren hanger (pin40) van het merk Choose & Change.

LOSSE ASKRALEN
Grote askralen hangen solitair aan een rubberkoord.
De askralen kunnen in diverse groottes, vormen en kleuren (ook multicolour) vervaardigd worden. 

Een grote askraal aan een stoer rubberkoord.

De ronde askraal is uitgevoerd in ivoor/zwart/zilver en de as is aan de linkerzijde in transparant glas aangebracht.

PRIJS
Vanaf € 30,00 per askraal, afhankelijk van de glassoort, grootte en decoratie.

ASKRALEN IN OVERIGE SIERADEN

Links: een lief hart met askraal naar kleurkeuze inclusief rubberkoord, € 55,00 compleet. Naast een hartvorm kunt u ook kiezen voor een ovale vorm.

Rechts: een fraaie ring van zilverdraad met askraal naar keuze,
€ 35,00. Ook is het mogelijk om een ashanger in dezelfde uitvoering als de ring te bestellen met een askraal naar keuze, € 37,50.

IN-MEMORIAL-BEAD 

Een grote askraal omhuld met zilverdraad. Prachtig om te plaatsen bij een fotolijstje en/of een kaars. De askraal is vrij bol aan de bovenzijde, zodat de askraal veel diepte heeft en de crematie-as goed zichtbaar is. 

PRIJZEN
Vanaf € 45,00 tot € 65,00 afhankelijk van grootte, vorm en kleur(en).

“KLEINOOD” 

Een “Kleinood” is een klein kostbaar voorwerp. In dit afgesloten stukje glas zit crematie-as verwerkt. U kunt dit “kleinood” bewaren in uw portemonnee, handtas, of bijvoorbeeld zetten bij een foto of kaars. 

PRIJZEN 
De prijs voor een “kleinood” is vanaf € 27,50 tot € 45,00 per stuk, afhankelijk van grootte en vorm. Er zijn vele transparante kleuren om uit te kiezen.

Neemt u gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.